Magyarország a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok részére a Konzuli Szolgálat útján biztosít konzuli védelmet a vonatkozó jogszabályokban (2001. évi. XLVI. törvény, 17/2001. (XI. 15.) KÜM rendelet) foglalt rendelkezések szerint. A konzuli védelem köréről és terjedelméről a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya által működtetett konzuli szolgálati honlapon található részletes információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-allampolgarok-konzuli-vedelme

 

Konzuli védelemre jelentkezni a Konzuli Szolgálat által létrehozott applikáción keresztül lehetséges: https://konzinfougyseged.mfa.gov.hu/#!/login Amennyiben technikai okok folytán nem sikerül online regisztrálni konzuli védelemre, úgy kérjük, hogy ezen igényét a consulate.hgk@mfa.gov.hu e-mail címen legyen kedves jelezni.

 

Az Ön által megadott adatok segítik a Konzuli Szolgálat munkáját, megtalálni Önt, valamint felvenni Önnel és családjával/hozzátartozójával a kapcsolatot, ha vészhelyzetbe kerül – legyen az természeti katasztrófa, polgári zavargás vagy bármilyen, a külföldi tartózkodása során vagy utazása közben felmerült komolyabb probléma.

 

Amennyiben hosszútávú hongkongi tartózkodása okán, konzuli hivatalunknak külön is megadja elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám, lakcím), tájékoztatást küldünk Önnek a magyar kolónia részvételével szervezett hivatalos rendezvényeinkről, illetve, indokolt esetekben közvetlenül is tájékoztatjuk a fontosabb (pl. biztonsági, választási) információkról. Személyes adatait a vonatkozó magyar adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.