A Knack Cordial táncegyüttes szervezésében megvalósuló Népdalok – magyar népzenei és népdalénekes koncertre 2017. november 5-én vasárnap 15.00-kor kerül sor a Sheung Wan Civic Centre színháztermében. 

Szervező: Knack Cordial Folk Group

Szponzor: Magyarország Hongkongi Főkonzulátusa

 

Autentikus magyar népdalok a Kárpát medencéből a következő népdalénekesek előadásában:

Kubinyi Júlia

2012-ben a „Fölszállott a páva…” népzene és néptánc tehetségkutató verseny döntőse, ahol szóló ének kategóriában a zsűri pontszámai alapján holtversenyben első lett.

A szakma értékelése szerint az új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb tagja. A sok szépreményű fiatal énekesnő közül főleg gyönyörű, érett hangja, magas szintű énektudása mellett sokoldalúsága emeli ki, mivel a rendkívül gazdag magyar népdalvilág minden területén otthon van. Repertoárja lefedi a Kárpát-medence minden magyarlakta vidékét.

2015-ben Magam járom - On my way címmel megjelentette első szólófelvételét.

 

Hungarian FolkEmbassy (Magyar Népzenei Nagykövetség)

A két Junior Prima díjas prímás, Rosonczy-Kovács Mihály és Soós András által vezetett Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség 2013 óta működik azzal a céllal, hogy országosan és nemzetközi szinten képviselje a feldolgozatlan vonós magyar népzenét. Két mottójuk „Believe in the authentic”, valamint Kodály Zoltán gondolata: „Aki nem tartozott egy nemzethez, az nem tartozhat az emberiséghez.” Ezek jegyében működtetik Sebestyén Márta védnökségével a szabadegyetemmel összekötött táncházukat Haza a magasban címmel. A kerekasztalbeszélgetés- és előadássorozat célja, hogy informális kulturális- és találkozási platformot kínáljon a határon inneni és túli értelmiségnek és a táncházmozgalom képviselőinek. A szabadegyetemhez kultúrblog, valamint online közös éneklések és tánckurzusok tartoznak.

A FolkEmbassy különleges hivatásának tekinti – innen a névválasztás is – hogy keresse azokat a zenei kapcsolódásokat, amelyek a zenén keresztül erősíthetik Magyarország kultúrdiplomáciai kapcsolatait, továbbá megmutathatják, milyen szerves kulturális egységet alkotnak Közép-Európa népei. Fontos számukra, hogy nemzetközi körben mutassák meg, hogy a különböző korok európai hagyatéka hogyan él tovább a magyar népzenében, néptáncban. E céllal járják a világot: az utóbbi években felléptek a Milánói Expó megnyitóján, turnéztak Lengyelországban, Észtországban, Pakisztánban és legutóbb Tajvanon. Van egy közös műsoruk a kolozsvári román hegedűssel, Ovidiu Barteş-sel, Náisz-Köszönjük koncertjük pedig a cigányság magyar kultúrában betöltött szerepét mutatja be a zene nyelvén. 2016 júniusában jelent meg első kiadványuk Felsütött a nap az égre címmel. Ezen a dupla DVD-n összesen 33 énekes és zenész barátjukkal 7 órányi zenét rögzítettek karaoke formátumban azzal a céllal, hogy elősegítsék a népdalok mindennapi életbe való visszajutását.