2016. december 1-én egynapos hivatalos látogatásra Hongkongba érkezett Szijjártó Péter miniszter úr és delegációja. Miniszter úr és Matthew Cheung munkaügyi miniszterek aláírták a magyar-hongkongi Working Holiday megállapodást, melynek értelmében egy kétszáz fős keret erejéig 18 és 30 év közötti fiatalok könnyített feltételekkel kapnak egyéves munkavállalási engedélyt Magyarországon, illetve Hongkongban.

Miniszter úr emellett találkozott John Tsang pénzügy- és Paul Chan fejlesztési miniszterrel, valamint Philip Yeung kereskedelmi és gazdaságfejlesztési miniszterhelyettessel. Tárgyalásai során miniszter úr kiemelte, hogy Hongkong és Magyarország az Új Selyemút keleti és nyugati végén helyezkedik el és tájékoztatta partnereit a Magyarország által a kezdeményezés égisze alatt megvalósuló és tervezett hazai projektekről. Magyar oldalról továbbra is hangsúlyos igény lenne a közvetlen légi összeköttetésre kapcsolataink további mélyítése érdekében.

A Bartók-év részeként a zeneoktatásban kiemelkedő, patinás Marymount Secondary School tantermet nevezett el a magyar zeneszerzőről, melyet miniszter úr avatott fel egy kiállítás-megnyitóval egybekötött ünnepségen.