Főkonzuli köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Magyarország Hongkongi Főkonzulátusa honlapjának minden olvasóját.

Képviseletünk 4 éves hiátust követően 2013 novemberében nyitott újra ki azzal a mandátummal, hogy a Hongkong különleges politikai és gazdasági helyzete által meghatározott kereteken belül előmozdítsa a kétoldalú gazdasági, kulturális, oktatási, tudományos, idegenforgalmi és humán kapcsolatok fejlődését. Arra törekszünk, hogy a magyar és a hongkongi emberek a nagy földrajzi távolság ellenére közelebb kerüljenek egymáshoz, és megismerjék egymás gazdag kultúráját, szokásait, életviszonyait, szülőföldjük természeti szépségeit.

Tevékenységünk kiemelt területe a kereskedelmi együttműködés bővítése és ezen belül a magyar kivitel növelése, valamint a Magyarországra irányuló hongkongi befektetések ösztönzése. Lehetőségeinkhez mérten, segítjük az üzleti kapcsolatok építését, a magyar termékek megismertetését és piaci bevezetését. Igény esetén, közreműködünk a potenciális partnerek felkutatásában, összekapcsolásában, valamint a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére irányuló rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

A Főkonzulátus teljeskörű konzuli érdekvédelmi szolgáltatást nyújt az idelátogató honfitársainknak. A Hongkongban és Makaón tartózkodó magyar állampolgárok rendkívüli helyzetekben, természeti csapások esetén és minden személyes biztonságukat érintő ügyben számíthatnak képviseletünk maximális segítségére.

A képviselet a jövőben is aktív turisztikai promóciót fog folytatni, és közreműködik a Magyarországra látogató hongkongiak beutazásával és tartózkodásával kapcsolatos ügyek intézésében.

Köszönettel fogadunk minden olyan véleményt, javaslatot, amely hozzájárul munkánk hatékonyabbá tételéhez, illetve honlapunkat informatívabbá teszi és még inkább az olvasók érdeklődéséhez igazítja.

A Főkonzulátus valamennyi munkatársa nevében, jó egészséget és személyes sikereket, boldogságot kívánok honlapunk valamennyi látogatójának.


dr. Kertész Pál

főkonzul