Az idei évben 2019. január 24-27. között kerül megrendezésre a Hongkongi Oktatási és Karrier Expo. A 29. alkalommal megrendezésre kerülő vásárnak a Hong Kong Convention and Exhibition Centre ad otthont és különféle oktatási, képzési, illetve karrier lehetőségeket ismertet meg az érdeklődő nagyközönséggel.

Az expó mind a régióban, mind nemzetközileg elismert rendezvény, a tavalyi, 2018-as expón 22 ország 870 oktatási intézménye, szakmai szervezete, kormányzati szervei, civil szervezetei, illetve cégei vettek részt.  A szervező, a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) célja, hogy a hongkongi fiatalok nemzetközi kitekintését még szélesebb körben növelje. A vásár négy napja alatt több ezer érdeklődő kereste fel standunkat és ez remek lehetőséget nyújtott arra, hogy Magyarország nagy tradícióval rendelkező, kiváló minőségű oktatási rendszerét megismertessük a külföldi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő, javarészt középiskolás hongkongi közönséggel.

Az idei rendezvényen Magyarország Hongkongi Főkonzulátusa (1E Hall, E22 Booth) azzal a céllal vesz részt, hogy bemutassa és népszerűsítse a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot valamint a Working Holiday Egyezményt.